Robert Merton takmer zničil svetový finančný systém - Häring, Norbert
Robert Merton, nositeľ Nobelovej ceny za rok 1997 za revolučnú prácu o oceňovaní opcií na finančné deriváty. Prehľad osobných údajov, jeho kariéra a dôležité diela. Krach Mertonovho investičného fondu LTCM ukázal, že jeho teória je funkčná iba za normálnych okolností na finančných trhoch, na jej základe nie je možné spoliehať sa na stabilitu a bezpečnosť trhov.