Hodnotenie konkurencieschopnosti Slovenska v rámci EÚ - Lalinský, Tibor
Metodológia hodnotenia celkového postavenia - konkurencieschopnosti Slovenska v rámci rozšírenej Európskej únie. Ukazovatele charakterizujúce súčasné postavenie krajiny: výkonnosť a rast ekonomiky, efektívnosť verejného sektora, miera otvorenosti ekonomiky, trh práce a zamestnanosť, dostupnosť kapitálu, školstvo a vzdelanostná úroveň, vedecko-technická základňa a moderné technológie, základná infraštruktúra a zdravotníctvo. Pozícia SR v jednotlivých faktoroch. Výsledky swot analýzy. Celkové zhodnotenie konkurencieschopnosti SR.