Právne účinky zmien v sociálnom poistení účinných od 1. augusta 2004 a od 1. januára 2005 - Novotná, Eleonóra
Novela prináša podstatné zmeny, napr. zmenu právnej úpravy definície pracovného úrazu, zmenu podmienky zaplatenia poistného na nemocenské poistenie povinne nemocensky poistenou SZČO a dobrovolne nemocensky poistenou osobou, zmenu právnej úpravy zdravotných výkonov na účely sociálneho poistenia oznámiť Sociálnej poisťovni ukončenie dočasnej PN do troch dní odo dňa jej skončenia, ak dočasná PN trvala viac ako 10 dní, upravuje dôchodkové poistenie žiakov základných a stredných škôl a študentov vysokých škôl, upravuje poskytovanie invalidného dôchodku PO, ktoré sú nezaopatrenými deťmi a mnohé ďalšie zmeny.