Monetárne pravidlá Miltona Friedmana - Polakovič, Ivan
Život a dielo amerického ekonóma Miltona Friedmana, nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu z roku 1976. Odporca keynesiánskeho systému a štátneho plánovania, predstaviteľ monetaristického prúdu, ktorému sa podarilo skrotiť infláciu. Friedman skúmal príjmy obyvateľstva a dokázal, že pomer úspor domácností na ich celkových príjmoch je po celé desaťročia v podstate konštantný a nemenný. Vysvetlil, kto nesie zodpovednosť za infláciu a poskytol recept na jej riešenie. Kritik sociálnych programov vtedajších amerických vlád. Postoj Friedmana k zákonom o minimálnych mzdách. Obhajca a presadzovateľ ekonomickej slobody jednotlivcov, slobodného trhu a liberalizmu, ktorý prináša podľa neho rozvoj celej kapitalistickej spoločnosti.