Podielové fondy v Slovenskej republike, genéza a problémy - Miková, Oľga
Rozvoj podielových a investičných fondov na slovenskom finančnom trhu. Genéza finančného investovania v slovenských podmienkach. Nárast aktív inštitucionálnych investorov pred aktívami komerčných bánk. Existencia likvidných aktív je predpokladom fungovania otvorených foriem kolektívneho investovania. Transparentnosť a výnosnosť podielového fondu ako jedno z dôležitých kritérií výberu investície. Hodnotenie výkonnosti fondu.