Vedomostná ekonomika je emergentný jav - Andrášik, Ladislav
Ku vzniku pojmu vedomostná ekonomika. Vedomosti: základ spoločnosti a ekonomiky. Vedomostné stupne ľudskej civilizácie. Technologické učenie v dvoch politických režimoch. Lisabonský mýtus. Dôležitá úloha pre EÚ spojená s vedomosťami a učením. Nevyhnutnosť otvorenej spoločnosti.