Menová politika v prístupovom procese a stratégia prijatia eura v Slovenskej republike - Brucháčová, Anna
Menová politika v prístupovom procese SR do hospodárskej a menovej únie (Economic and Monetary Union - EMU). Voľba režimu menovej politiky a konvergencia inflácie. Politika výmenného kurzu. Charakteristika členstva v ERM II. Stratégia prístupového procesu - ohraničenia a riziká. Predpoklady na plnenie podmienok Paktu stability a rastu: inflácia, fiškálny deficit, deficit na bežnom účte, zahraničný dlh, výmenný kurz. Predpoklady a podmienky na splnenie maastrichtských kritérií.