Štrukturálna a kohézna politika EÚ v podmienkach Slovenska - Pokorný, Peter
Celková charakteristika kohézneho fondu a štrukturálnych fondov EÚ. Ciele štrukturálnej politiky EÚ pre pristupujúce krajiny na skrátené obdobie rokov 2004 - 2006. Prehľad možností čerpania finančných prostriedkov z jednotlivých typov štrukturálnych fondov podľa stanovených cieľov vo väzbe na oprávnené územia SR. Povinné platby a odvody do spoločného rozpočtu EÚ v podmienkach Slovenska. Vypracovanie Národného rozvojového plánu je podmienkou čerpania financií zo štrukturálnych fondov.