Projekce obyvatelstva České republiky do roku 2050 - Kretschmerová, Terezie
Očakávaný vývoj plodnosti. Očakávaný vývoj úmrtnosti. Očakávaný vývoj zahraničnej migrácie. Vývoj celkového počtu obyvateľov. Vývoj vekového zloženia a starnutia populácie. Najnovšia projekcia obyvateľstva ČR vypracovaná Českým štatistickým úradom záverom roka 2003.