Výzkum trhu pojištění občanů ČR - 2004
Výskum potvrdil dlhodobo vysoký kredit poisťovníctva medzi českou verejnosťou a dobrú orientáciu občanov v poistnom trhu. Očakáva sa zvýšenie kvality a šírky poskytovaných služieb poisťovní po vstupe ČR do EÚ. Obavy sa týkajú výšky poistného. Zvyšuje sa záujem občanov o produkty dlhodobého finančného zaistenia, konkrétne o všetky formy životného poistenia. Daňové výhody pre tzv. súkromné životné poistenie.