Source finder and the entrance to hidden economy - Urbánek, Štefan
Zisťovanie ako funguje učenie sa jednoduchých sociálnych systémov. Experimenty s výpočtovými modelmi sociálnych systémov. Vytvorenie dvoch jednoduchých modelov - odskúšanie jednoduchej ekonomiky, pozorovanie vzniku kognitívnych procesov vďaka evolúcii. Modely zložené z agentov bez racionálneho uvažovania. Potvrdenie experimentu, že evolúcia je spontánny proces, ktorý mení prostredie nezávisle od nás.