Rovnaké zaobchádzanie v pozornosti Európskej únie - Húsková, Miroslava
Inštitucionalizácia postavenia mužov a žien v spoločnosti, ekonomike a sociálnej sfére. Sociálna politika v EÚ. Dôchodkový vek v členských krajinách. Vyjadrenia Európskej komisie k dôchodkom a pôžičkám. Námety a iniciatívy v oblasti zabezpečovania rovnosti medzi ženami a mužmi - gender mainstreaming. Výzvy Európskej komisie a ich smerovanie.