Vybrané problémy riadenia aktív a pasív a možnosti optimalizácie bilancie komerčnej banky - Damašek, Tomáš
Riadenie úrokového rizika, vyplývajúceho zo zmien úrokových sadzieb. Modely diferenčnej analýzy vyjadrujúcej kvantitatívny rozdiel medzi aktívami a pasívami citlivými na zmenu úrokovej sadzby - jednoduchý a kumulatívny diferenčný model. Model durácie. Štruktúra bilancie komerčnej banky ako dôležitý faktor determinujúci jej ziskovosť, stabilitu a rast a možnosti jej optimalizácie.