Dobrým klientom prinesú nové bazilejské kritériá lacnejšie úvery - Kláseková, Martina
Nové bazilejské kritériá prinútia banky viac požičiavať aj malým a stredným podnikateľom. Dobrí klienti sa môžu tešiť na lacnejšie úvery od bánk. Nové pravidlá majú prispieť k zlepšeniu spôsobov riadenia rizika a zvýšiť tak finančnú stabilitu bánk. Prechod na pokročilé metódy hodnotenia rizika nebude jednoduchý. Príprava bánk na nové možnosti vyžaduje značné investície. Pomoc pre slovenské banky od materskej banky. Základy pre pokročilé metódy existujú už dnes.