Hospodársky rast Číny najcitlivejšie vnímajú komoditné trhy
Hospodársky rast zvyšuje vplyv Číny na trhoch s komoditami a nerastnými surovinami. Pokles hodnoty dolára zmierňuje dôsledky vysokých cien komodít . Čína znižuje svoju závislosť od dovozu nerastných surovín uzatváraním spoločných podnikov v zahraničí.