Komunikačné zručnosti študentov EU ako predpoklad úspešnosti umiestňovania sa na trhu práce v EÚ - Szarková, Miroslava, 1951-
Komunikácia a komunikačné zručnosti, ktoré kladú so vstupom do Európskej únie najvyššie požiadavky a to v dvoch základných rovinách: v rovine vzdelávania a osvojovania si prvkov profesionálnej komunikácie v smere tvorby interkultúrnej komunikácie; v rovine používania štandardných komunikačných vzorcov a unifikovaných dorozumievacích komunikačných kódov. Pozornosť venovaná vzdelávaniu študentov, budúcich manažérov v oblasti komunikácie na Fakulte podnikového manažmentu EU v Bratislave. Vzdelávací proces vychádza z modernej teórie interpersonálnej a masovej komunikácie. Diagnostika komunikácie a komunikačných zručností študentov Ekonomickej univerzity.