Moderní ekonomické modely zájmového chování a skupin - Vašíček, Bořek
Prezentácia niektorých modernejších príspevkov k ekonomickým teóriám skupín. Teória hier a sociálna interakcia. Hry jednotlivcov - skúmanie vzťahov medzi individuálnym výberom a skupinovým či spoločenským výberom. Hry v skupinách - kooperácia a nekooperácia. Vznik skupín zámerným výberom. Záujmové skupiny - rent seeking a lobbying. Spojujúci článok - rent seeking. Základný model rent seekingu - Nashova hra. Stackelbergova hra - sekvenčné jednanie a rôzna efektivita lobingu skupín, - vzájomné ovplyvňovanie skupín.