Minulosť, vývoj a súčasnosť Európskej únie s dôrazom na smerovanie niektorých jej politík ovplyvňujúcich systém verejnej správy - Kútik, Ján
Stručná charakteristika Európskej únie, jej vznik a vývoj. Orgány Európskej únie. Smery niektorých vybraných politík Európskej únie. Európska únia a Slovenská republika. Politické a ekonomické dôsledky vstupu SR do EÚ.