Regionálna politika Európskej únie - Lipková, Ľudmila
Definícia regionálnej politiky EÚ. Chronológia vývoja regionálnej politiky EÚ. Základné princípy. Štrukturálne fondy Európskej únie. Riadenie a kontrola štrukturálnych programov. Priority a ciele. Výdavky na štrukturálne fondy a kohézny fond. Európsky regionálny rozvojový fond (ERDF). Európsky sociálny fond (ESF). Európsky poľnohospodársky usmerňovací a garančný fond. Perspektívy regionálnej politiky Európskej únie. Kandidátske štáty a regionálna politika EÚ.