Vyhodnocení podmínek rozvoje MSP (malého a středního podnikání) v ČR (z účetního a daňového pohledu) a jeho srovnání se Slovenskem (v návaznosti na vstup obou zemí do Evropské unie) - Sikorová, Eva
V súlade so vstupom ČR a SR do EÚ vystupuje otázka úpravy účtovníctva a daní v oboch krajinách. Nevyhnutnosť náväznosti na medzinárodnú harmonizáciu účtovníctva a daní. Prieskumy rozvoja MSP v ČR - účtovné, daňové a legislatívne aspekty rozvoja v podmienkach rokov 1997-2000. Veľký význam v podnikateľskej sfére ČR a SR zohravajú daňové zákony. Kľúčovú úlohu má aj zákon o účtovníctve.