Štát sa zaviazal, že dá obciam, čo im sľúbil - Jančík, Ľuboš
Pokles výnosu dane z príjmov fyzických osôb, alebo jej sadzba neovplyvnia v roku 2005 výšku rozpočtov samospráv. Kritéria rozdeľovania dane z príjmov fyzických osôb pre samosprávu. Plátcom dane z nehnuteľností bude aj štát a VÚC. Obec ako správca dane, daň z vlastných pozemkov a budov neplatí. Základné otázky fiškálnej decentralizácie.