Eximbanka SR - Nevyhnutný inštitucionálny pilier financovania a poisťovania exportu v Slovenskej republike - Urban, Eduard
Proexportné opatrenia štátu, či ním poverených organizácií a inštitúcií. Financovanie a poisťovanie vývozu - poskytovanie a krytie vývozných úverov a budovanie informačných a propagačných agentúr. Vznik Eximbanky SR v r. 1997 na podporu exportnej výkonnosti Slovenska. Zriadenie Eximbanky, jej hlavné ciele. Analýza najrozšírenejšieho produktu poskytovaného v r. 2000-2001 - krátkodobé refinančné úvery. Realizácia niekoľkých významných pilotných projektov. Získavanie finančných zdrojov na podporu exportu.