Personální práce v džungli manažerských teórií - Olexová, Cecília, 1976-
V kontexte vývoja hlavných myšlienkových prúdov manažmentu 20. storočia sa vyvíjalo postavenie človeka a pohľad na jeho prácu. Stručný historický prehľad prístupov k spôsobom a metódam personálnej práce. Vedecký prístup k riadeniu práce podľa Fredericka Winslowa Taylora . Byrokratické riadenie založené na autorite podľa Maxa Webera. Vznik školy ľudských vzťahov. Počiatky rozvoja systémového prístupu k riadeniu. Pojem personálne riadenie a riadenie ľudských zdrojov. Koncepcia strategického riadenia ľudských zdrojov v súčasnosti.