Vybrané demografické a sociodemografické ukazatele vývoje zemí EU - Kubanová, Jana
Rozbor úrovne demografických a sociálnodemografických ukazovateľov v krajinách EÚ a ich porovnanie so situáciou v Česku. Demografické ukazovatele - prirodzený prírastok obyvateľstva, počet zomrelých, priemerná dĺžka života, kojenecká úmrtnosť, vekové zloženie obyvateľstva. Sociálnodemografické ukazovatele - veľkosť rodiny, počet uzavretých sobášov, podiel nemanželských detí, úroveň vzdelania, pracovná doba, percento bohatých a chudobných, úroveň bývania, vlastníctvo automobilov, počet obetí dopravných nehôd.