Metoda kapitalizovaných zisků a metoda DCF pro ocenění podniku: shoda a rozdíly - Mařík, Miloš
Všeobecnejší pohľad na problém základného vzťahu medzi metódou DCF entity a metódou kapitalizovaných čistých výnosov (ziskov) KČV. Prihliadnutie k oblastiam vzniku a základného použitia oboch metód a tým k okolnostiam ich vzniku a vývoja. Vstupné údaje k príkladu. Výkaz ziskov a strát. Odhad diskontnej miery. Finančný plán. Určenie hodnoty podniku metódou DCF entity. Ocenenie metódou kapitalizovaných čistých výnosov (KČV). Hlbší pohľad na vzťah medzi ocenením DCF a KČV.