Ťažiská Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj - Podstupka, Ivan
OECD sa zaoberala minulým a budúcim vývojom svetového hospodárstva. Definovanie kľúčových problémov svetovej ekonomiky a možností medzinárodnej spolupráce pri ich riešení. Možnosti hospodárskeho rastu krajín OECD. Potreba obnoviť dôveru spoločnosti v politický a ekonomický systém, sociálnu súdržnosť, urobiť rast udržateľným. V inštitúte OECD zvýšiť flexibilitu a realizovať reformy.