Vysoké školy v České republice - Problematika organizačně-právních forem, financování a účtování - Stejskalová, Irena
Analýza špecifík financovania a účtovania troch odlišných organizačno-právnych foriem neziskových organizácií. Rozpočtové organizácie. Príspevkové organizácie. Verejné vysoké školy. Súkromné vysoké školy. Problematika komparácie ukazovateľov v rámci rôznych organizačno-právnych foriem. V závere sa konštatuje, že spôsob a úroveň účtovania veľmi úzko súvisí so spôsobom financovania.