Vývoj postavení amerických vysokoškolských pedagogů - Ripková, Hana
Americké prostredie vysokých škôl. Vývoj postavenia amerických vysokoškolských pedagógov a porovnanie niektorých charakteristík s českým prostredím. Príjmy vysokoškolských pedagógov. Určovanie kvality vyučujúceho na vysokej škole. Štruktúra pozícií na amerických univerzitách. Vedecko-pedagogickí pracovníci.