Možnosti uplatnění vybraných ekonomicko-matematických metod v diagnostice organizací neziskového typu (Využití metodiky AHP pro multikriteriální variantní hodnocení organizací) - Hrbáč, Lubomír
Rozhodovací proces pri realizácii činnosti organizácie. Ekonomicko-matematické modelovanie procesu rozhodovania. Analytický hierarchický proces /AHP/ - používa hierarchický rozhodovací model a je založený na matematických základoch. Vo svete je najpoužívanejšou metódou k riešeniu problémov multikriteriálneho rozhodovania Definovanie a popis jeho 7 krokov v rozhodovaní.