Vybrané problémy integračného procesu v doprave - Hansenová, Heda
Významnou súčasťou integrácie Slovenska do Európskej únie je aj oblasť dopravy. Základný cieľ dopravnej politiky EÚ - liberalizovaný spoločný prepravný trh založený na hospodárskych slobodách. Doterajšie výsledky integračného procesu. Základné ciele železničnej a cestnej dopravy. Očakávané impulzy integračného procesu. Multimodálne transportné reťazce. Kooperácia, infraštruktúra. Slovenská železničná doprava sa stáva súčasťou spoločnej železničnej politiky EÚ. Cestná doprava.