Ozbrojené sily a zóna spoločného obchodu v Latinskej Amerike (MERCOSUR) - Gutiérrez, Omar L.
MERCOSUR (Mercado Común del Sur) reprezentuje medzi subregionálnymi dohodami jednu z najvýznamnejších ekonomických zón integrácie Ameriky. Je tvorený Arfgentínou, Brazíliou, Paraguajom, Uruguajom a asociovanými partnermi Bolíviou a Chile. Vplývanie regionálneho zoskupenia MERCOSUR na úlohu ozbrojených síl. MERCOSUR ako proces integrácie. Národné politické projekty, vzájomná závislosť a využitie národného potenciálu.