Enlargement of the European Union - a new economic and social reality for agrobusiness entities - Horská, Elena
Cieľom príspevku je identifikovať príležitosti a ohrozenia, vyplývajúce z európskeho integračného procesu, ktoré zároveň významnou mierou vplývajú na agropodnikateľské subjekty novej členskej krajiny Európskej únie - Slovenskej republiky. Tieto otázky zároveň súvisia so skutočnosťou, že agrárne a potravinárske trhy majú svoje zvláštnosti, prejavujúce sa vysokou citlivosťou na vplyvy externého prostredia a konkurenčné sily. Príspevok tiež definuje úlohy pre podnikový manažment. súvisiace s analýzou externého prostredia, identifikovaním rozhodujúcich silných a slabých stránok a riešením problémov adaptácie na európske štandardy a využitia príležitostí v širšom trhovom priestore.