Člověk a globalizace - Vysekalová, Jitka
Psychologické problémy globalizácie aj z hľadiska marketingovej komunikácie. Globalizácia a osobnosť človeka. Negatívne javy globalizácie a čo s nimi. Psychologický prístup k riešeniu problémov globalizácie. Globálne produkty - globálna stratégia - lokálna komunikácia. Národy si zachovávajú svoju individualitu, zatiaľ čo technika a nové technológie vytvárajú globálnu kultúru.