Konkurenceschopnost Evropské unie v podmínkách globalizace - Sereghyová, Jana
Nové poznatky prezentované na seminári Hospodárskej komisie pre Európu Spojených národov v dňoch 23. a 24. februára 2004 v Ženeve. Určenie charakteru dominantného typu konkurencie. Faktory vyvolávajúce nové charakteristiky konkurenčného prostredia. Názory na makroekonomické efekty uplatňovania globalizačných konkurenčných metód. Zmeny podnikateľských stratégií podmieňujúcich posílnenie konkurencieschopnosti členských štátov v EÚ. Hlavné prvky konkurencieschopnosti jednotlivých členských štátov EÚ v medzinárodnom porovnaní. Premeny v charaktere konkurencieschopnosti členských štátov EÚ spôsobené prechodom na znalostne fundovaný typ ekonomického rastu. Prehľad ukazovateľov konkurencieschopnosti a celkovej ekonomickej výkonnosti vybraných členských štátov EÚ.