[Samospráva a manažment] - Horníková, Zuzana
Z obsahu: Samospráva objavuje manažment. Komunálni manažéri získajú viac možností, ako ovplyvniť rozvoj mesta či obce, no i zodpovednosti. Rozpočet mení myslenie a vzťahy úradníkov i občanov. Martin - manažérsky systém sa mestu vyplatil - má viac vlastných príjmov, menej dlhov i úverov. Obce zostanú hlavnými prijímateľmi fondov EÚ. Najčastejšie chyby v žiadostiach o príspevok z fondu Phare a zo štrukturálnych fondov EÚ.