Ceny aktív v ekonomickej teórii - Gantnerová, Silvia
Pokračovanie z č. 8/2004. Rozlíšenie vybraných druhov bublín cien aktív. Normálne, resp. žiadne cenové bubliny verzus škodlivé cenové bubliny. Formovanie cien aktív (racionálne a špekulatívne očakávania). Zabezpečenie proti riziku tzv. efektu asymetrických informácií, morálneho hazardu a "adverse selection". Tzv. vysokonákladové a nízkonákladové ceny aktív. Menová politika centrálnej banky primárne orientovanej na cenovú stabilitu.