Meranie a hodnotenie výkonnosti podnikových procesov - Závadský, Ján
Manažérstvo výkonnosti podnikových procesov predstavuje ucelený manažérsky systém (Process performance management), ktorého súčasťou je meranie, hodnotenie a zlepšovanie podnikových procesov. Zásady, ktoré sú dôležité pri meraní a hodnotení výkonnosti procesov: Stanovenie zodpovednosti za hodnotenie procesu. Hodnotenie procesov môže byť samostatným procesom. Definovanie ukazovateľov.Výber kľúčových ukazovateľov výkonnosti. Tvorba systému merania a hodnotenia výkonnosti procesov.