Skleníkový efekt atmosféry a scenáre budúcej klímy - Melo, Marián
Podstata skleníkového efektu, skleníkové plyny, oteplovanie. Stabilizácia koncentrácií skleníkových plynov v atmosfére a emisné scenáre. Klimatické modely. Výsledky klimatických modelov na globálnej a regionálnej úrovni. Klimatické scenáre pre Slovensko v 21. storočí. Dôsledky zmeny klím& na niektoré sektory spoločnosti.