Demografické aspekty rozšírenia Európskej únie pristupujúce krajiny verzus Európa "15" - Podolák, Peter
Demografická heterogenita Európskej únie. Veková štruktúra. Sobášnosť a rozvodovosť. Plodnosť a pôrodnosť. Úmrtnosť a stredná dĺžka života. Vybrané demografické ukazovatele nových členov EÚ. Stredná dĺžka života mužov a žien v krajinách EÚ. Migrácia. Stabilizovanie demografických trendov v súčasnosti.