Inflačné cielenie a možnosti predikovania inflácie v podmienkach Slovenska - Zimková, Emília
Aplikácia menovej stratégie známej ako inflačné cielenie v centrálnych bankách tzv. rozvinutých tranzitívnych krajín (Slovensko, Česko, Poľsko, Maďarsko). Predpoklady inflačného cielenia a ich napĺňanie v týchto krajinách. Možnosť modelovania jadrovej inflácie štandardnými metódami analýzy časových radov - metódou krokovej regresie.