Vzdělávací politika v období transformace - Vychová, Helena
Transformácia vzdelávacej politiky a jej etapy. Etapy základných štrukturálnych a kvantitatívnych zmien (1990-1993). Etapa stabilizácie vzdelávacieho systému a podpory kvalitatívneho rozvoja vzdelávacieho prostredia. Zmeny v českom školstve po roku 1989. Problematika financovania vzdelávania v ponovembrovej histórii Čiech. Ekonomická hodnota vzdelania. Medzinárodná spolupráca. Problémy reformy českého školstva.