Vstup Slovenska na jednotný trh Európskej únie z pohľadu ochrany trhu práce - Eliašová, Darina
Charakteristika trhu práce EÚ. Záujem obyvateľov o presťahovanie a prácu v EÚ. Prechodné obdobia v členských krajinách EÚ. Ochranné opatrenia európskej pätnástky. Účasť Slovenska na európskom trhu práce. Vnútorná a vonkajšia pracovná migrácia.