Európa takisto hľadá nové zdroje - Polakovič, Ivan
19. Svetový energetický kongres v Sydney a otázka energetickej sebestačnosti krajín a najvhodnejších investičných riešení. Ciele v oblasti energetiky. Investície do nových zdrojov energie a splnenie požiadaviek trvalo udržateľného rozvoja a ochrany životného prostredia. Konvenčné využívanie uhlia, ropy, plynu, jadra a vody a nové obnoviteľné zdroje energie. Legislatíva SR podporujúca liberalizáciu a otvorenie trhu s elektrinou.