Náhlenie za spoločnou menou : koruna alebo euro ? - Roháč, Dalibor
Kladné stránky zavedenia spoločnej meny. Zväčšenie priestoru obehu eura a zníženie kurzových rizík a transakčných nákladov. Presadzovanie myšlienky monetárnej politiky. Európska menová únia riadená centrálnou bankou. Možné riziká centralizácie európskeho kontinentu. Východisko - zavedenie eura ako paralelnej meny k slovenskej korune.