Nepomáhajte stavať, kde zatápa, radia Nobelovi laureáti - Múčka, František
Nobelovu cenu za ekonómiu za rok 2004 získava Američan Edward C. Prescott a Európan pôsobiaci v USA Finn Kydland. Laureáti na základe svojej práce vytvorili čiastkové teórie, ktorých uplatňovanie umožnilo vyrovnať sa s problémom vysokej inflácie. Tento problém pred niekoľkými desaťročiami trápil aj najvyspelejšie krajiny ako USA, Britániu či Kanadu.