Phare zastavené, ale... - Gáková, Zuzana
Zastavenie čerpania prostriedkov Phare pre nové krajiny EÚ. Všetko, čo sa týka Phare od mája 2004 prešlo do kompetencií členských krajín, kde sa zistili mnohé nedostatky (napr. aj v povinnosti implementácie systému EDIS). Po odstránení nedostatkov by sa čerpanie z Phare mohlo obnoviť. Slovensko bolo niekoľkokrát kritizované aj za nedostatočné čerpanie prostriedkov z fondov Phare. Prostriedky Phare budú dobiehať až do roku 2006.