Vplyv doby splatnosti a kupónovej sadzby obligácie na zmenu jej teoretickej ceny pri zmene úrokovej sadzby na kapitálovom trhu - Šoltés, Vincent
Pre manažérov portfólia obligácií aj pre individuálnych investorov má význam teoretická cena obligácie. Vplyv doby splatnosti obligácie na zmenu jej teoretickej ceny pri zmene úrokových sadzieb. Obligácie s dlhšou dobou splatnosti majú väčšie percentuálne zmeny pri zmene úrokovej sadzby na kapitálovom trhu ako obligácie s kratšou dobou splatnosti. Cieľom príspevku je ukázať, že toto tvrdenie nemá všeobecnú platnosť.