Kapitálová přiměřenost: pojišťovny hrají na honěnou - Lozsi, Imrich
Prichádza zmena, ktorú vyvolali orgány štátneho dozoru, kapitálové trhy a v rastúcej miere i samy popredné poisťovne, ktoré objavili obchodné prínosy nového modelu regulácie. Prípravy na Basel II a snaha splniť požiadavjy Basel I v oblasti trhového rizika viedli banky k tomu, aby investovali do prepracovaných modelov merania rizík, postupov ich riadenia a vyhoveli tak orgánom štátneho dozoru. Basel II do poisťovníctva prináša výhľad nového prístupu ku kapitálovej primeranosti, ktorý by bol založený na riziku a orientovaný na trh. Projekt Európskej únie Solventnosť II.