Sociálne dejiny 19. a 20. storočia na Slovensku - bilancia a nové impulzy - Dudeková, Gabriela
Stav historiografie k problematike sociálnych dejín 19. a 20. storočia na Slovensku. Ideologizácia histórie pred rokom 1989. Súčasný stav výskumu. Impulzy rozvoja sociálnohistorického výskumu na Slovensku. Výzvy etnológie. Možnosti budúceho výskumu sociálnych dejín.