Exportní příležitosti: Čína - Stehlík, Lubor
Stručná ekonomická charakteristika Číny. Charakteristika čínskeho trhu. Obchodná výmena Česko - Čína. Zmeny po prijatí Číny do WTO /2001/. Vládne priority. Ochladzovanie ekonomiky a nevyhnutnosť pribrzdenia doterajšieho rastu. Obmedzenie výdaja dlhopisov a zníženie výdajov na investície. Najväčší obchodní partneri Číny. Perspektívne odvetvia. Perspektívne komodity z hľadiska vývozu do Číny. Záujem českých exportérov o Čínu neodpovedá možnostiam, ktoré sa tu ponúkajú.